Wie kan een woning registreren?

Als u eigenaar of beheerder bent van een hedendaagse, typische, charmante, moderne, natuurlijke, oude.... site van een abdij, een landhuis, een fabriek, een restaurant, een restaurant, kunt u uw domein voorstellen voor een schietlocatie in de database van de website www.pixaloca.be.

Uw inschrijving in deze database is gratis.

Hoe werkt deze database van filmlocaties?

Deze database wordt geraadpleegd door professionals en alleen door film- en audiovisuele professionals (regisseurs, producenten, hoofddecorateurs, ...) die op zoek zijn naar locaties voor hun volgende films. Hun registratie op de website "Pixaloca.be" wordt volledig gecontroleerd door de beheerder.

Alle informatie in de "pixaloca.be"-databank voldoet aan de wet op de gegevensbescherming. Er is geen vertrouwelijke informatie (contactgegevens van de eigenaar, adres en geografische locatie van de plaats) op de website opgenomen, alleen foto's en enkele beschrijvende informatie zijn zichtbaar.

Als een filmploeg geïnteresseerd is in uw woning na het verkrijgen van de informatie op onze website, zal hij of zij systematisch contact opnemen met de beheerder om uw contactgegevens op te vragen, die u eerst zal hebben gecontacteerd om de beschikbaarheid te controleren, om u hun project voor te stellen en om te onderhandelen over de voorwaarden voor de voltooiing ervan.

Aangezien het aanbod aan decors groot en gevarieerd is, kan het lang duren voordat uw eigendom het onderwerp is van een aanvraag van een productiebedrijf.

Wie beslist waar te schieten?

De keuze van een locatie is de verantwoordelijkheid van de Productieafdeling (directeur en producent....).

Pixaloca blijft neutraal en heeft niet de taak om filmlocaties te kiezen, maar om ze voor te stellen.

Alvorens een locatie te kiezen, zullen een regisseur en zijn producent nog veel meer locaties moeten bezoeken. Ook betekent een locatie bij u niet noodzakelijkerwijs dat uw locatie wordt geselecteerd voor de film. Het is mogelijk dat meerdere bezoeken elkaar opvolgen voordat de definitieve keuze wordt gemaakt.

Indien uw woning uiteindelijk wordt gekozen, zullen de schietvergunning en de voorwaarden voor het ter beschikking stellen van uw woning (duur van de bezetting, huurprijzen, ...) met de productiemaatschappij worden onderhandeld. In geval van de aanwezigheid van een huurder is het noodzakelijk om zijn toestemming te verkrijgen.

Tijd besteed aan het bezetten van een locatie

De bezetting van een plaats kan tussen 1 dag en enkele weken duren, afhankelijk van de inhoud van het scenario en het budget van de film.

De bezetting van een plaats voor een film voorziet in een plaats voor een film:

  • De montage (het is de tijd om een plaats voor te bereiden en te regelen).
  • De schietpartij
  • De disassemby (Dit is het moment waarop de plaats in zijn oorspronkelijke staat wordt hersteld).

De filmploeg

Een filmploeg bestaat uit minstens 20 personen die gedurende de hele opnameduur bij u zijn.

Uw contactpersoon op de set

Voor een betere communicatie en het vergemakkelijken van oplossingen in geval van problemen is het raadzaam om te vragen om een teamlid aan te wijzen als contactpersoon.

Dit kan de productiemanager of de algemeen directeur zijn.

De Draaiverdrag

Producties hebben over het algemeen standaardovereenkomsten voor het beschikbaar stellen van een locatie voor hun opnames.

In de overeenkomst moet de duur (datum van montage, opname, demontage), de voorwaarden voor het ter beschikking stellen van de lokalen (met eventuele aanpassingen), de prijs- en betalingsvoorwaarden, de wettelijke aansprakelijkheidsclausules, de vertrouwelijkheidsclausules, de wijzigings- en annuleringsvoorwaarden worden vermeld.

Verzekeringen

Elk productiebedrijf moet een verzekering afsluiten om zijn beroepsactiviteit te dekken, in het bijzonder met betrekking tot het gebruik van filmlocaties.

Het is van essentieel belang om het verzekeringscertificaat te verkrijgen van de maatschappij die een schietpartij in uw land heeft gepland (om aan de overeenkomst te worden gehecht).

Compensatie

De vergoeding is gebaseerd op de oppervlakte, originaliteit en de tijd dat het decor bezet is. Het kan echter variëren van enkele honderden euro's tot enkele duizenden euro's. Hoewel de tarieven voor onze sets kunnen variëren en aangepast kunnen worden aan uw projecten, is de vergoeding van Pixaloca gebaseerd op een minimumtarief van 600 euro exclusief btw per set die gebruikt wordt voor uw shoot of evenement. Dit tarief omvat onder andere het voorstel van sets (maximaal 5), de kennismaking, het advies, het gebruik van onze foto's (de gefactureerde beeldrechten verlenen gebruiksrechten die beperkt zijn tot het project in kwestie) en de follow-up. Elke bijkomende dienst wordt gefactureerd op basis van €450 excl. btw (fictietarief) of €600 excl. btw (tarief voor een commercieel en evenementenproject) per dag\*. Als we meer dan 5 sets in de database zoeken en er wordt om verschillende redenen geen set gekozen, dan brengen we €300 exclusief btw + x bestede uren in rekening op basis van €450 exclusief btw\* (fictietarief) of €600 exclusief btw\* (tarief voor reclame en evenementen) per dag. Als je sets uit onze database bezoekt, maar er uiteindelijk geen enkele wordt geselecteerd, brengen we €350 exclusief btw in rekening. Als we een inventarisatie van decors moeten uitvoeren, rekenen we €250 exclusief btw. Voor het opstellen van contracten rekenen we €50 excl. btw. Voor het zoeken naar decor volgen we de in België geldende tarieven. We rekenen €600 excl. btw\* per dag (8 uur) voor een commercieel of evenementenproject en €450 excl. btw\* voor een fictieproject. Voor alle publicaties van specifiek onderzoek in een van onze sociale netwerken rekenen we €100 plus BTW + het geld dat in het onderzoek is geïnvesteerd. \\*Daarnaast zijn er nog andere kosten die per project kunnen verschillen. Ons werk vereist een hoge mate van mobiliteit, daarom rekenen we €0,42/km afgelegd als onderdeel van het project (dit bedrag kan veranderen afhankelijk van de dagprijs van diesel). We vragen een vergoeding voor alle kosten in verband met het verkennen van locaties (hotel, parkeren, afdrukken van flyers, enz.). Vertaald met DeepL.com (gratis versie)